Selleri: Selleriknolden soigneres og deles i 2 portioner. Den ene halvdel skæres i grove tern, der lægges i en lille gryde, dækkes med mælk og koges indtil de er møre. Det hele blendes og smages til med lidt smør, salt og peber. Den anden halvdel skæres i supertynde skiver (se billedet), der vendes med en marinade af citronsaft, olivenolie, salt og peber. Lad skiverne marinere mens fisken tilberedes.
Fisk: Skær fisken i portionsstykker og steg dem på en pande i lidt olivenolie tilsat 2 hele rosmarinkviste (giver smag til fisken). Fisken steges - kun på den ene side - til den er gylden, hvorefter den vendes og steges i kort tid på den anden side (ca. 1 min.).
Sky: Tag fisken af panden (og hold den varm), tilsæt 1 smørklat og sojasauce og lad skyen få et hurtigt opkog. Fjern rosmarinkvistene før servering.
Server retten sammen med små smørstegte kartofler.
Kommentarer og forslag til opskriften