0
Rosmarinstegt kotelet med trofie pasta, syltet citron samt østershattesovs med Krystal Karl

Rosmarinstegt kotelet med trofie pasta, syltet citron samt østershattesovs med Krystal Karl

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
citron
1 min.
Syltet citron:

Skyl citronen, og skræl skallen af med en tyndskræller eller et juliennejern i så fine strimler som muligt. Læg dem i en skål, tilsæt saften fra citronen og ½ tsk. fint salt, og lad det trække i ca. 1 time.

hvidløgrosmarin
15 min.
Kød:

Tag koteletterne (se video ovenover) ud af køleskabet og ud af posen 5-10 minutter, før de skal steges. Krydr dem med salt og peber. Steg dem på en godt varm pande i lidt neutral olie sammen med et letknust hvidløgsfed pr. kotelet (se video ovenover) i ca. 1-2 min. på hver side. Tilsæt små klatter smør og lidt af rosmarinstilkene. Pil "nålene" af, og gem dem til sovsen. Lad kotelet (se video ovenover)terne stege videre i et par minutter, mens du drypper med smørret fra panden med en ske over kotelet (se video ovenover)terne. Tag kotelet (se video ovenover)terne af panden, og dæk dem med stanniol, så de holder sig varme. Gem lidt af stegefedtet til svampene bagefter.

østershattehvidløgskalotteløgrosmarinbechamelsovs
20 min.
Østerhatte & rosmarinsovs:

Riv østershatte i tynde strimler. Rist dem af på panden (genbrug fedtstoffet, hvis det ikke er branket), hvor koteletterne er stegt sammen med finthakket skalotteløg. Tilsæt bechamel, og kog igennem i 1 minut. Pil de stegte hvidløg, mos hvidløgene, og kom dem i sovsen. Hak rosmarinnålene fint. Vend dem i sovsen, og kog igennem i 30 sekunder. Smag til med salt og peber.

25 min.
Pasta:

Kog pastaen i 4-5 minutter i godt saltet vand (den må gerne være kogt al dente). Dræn pastaen, og vend den sammen med friskrevet Krystal Karl (brug ca. halvdelen), og ca. halvdelen af den syltede citronskal. Gem resten til en anden god lejlighed. Vend med svampesaucen, og smag til med salt og rigeligt friskkværnet sort peber.

mesclun, mix salater
28 min.
Salat:

Skyl salaten i koldt vand, og dræn og slyng den i en salatslynge. Vend med lidt syltet citron, lidt god olivenolie og evt. lidt flydende honning. Krydr med fint salt og peber. 

30 min.
Afslut retten:

Som vist på billedet. Skær koteletterne i ultratynde skiver, og vend dem med pasta og svampe. (Tag endeligt al den kødsaft der måtte være løbet fra kødet med). Riv det sidste ost over ved bordet!

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Bonusinfo

Trofie er en traditionel italiensk pastatype, der stammer fra Ligurien i det nordvestlige Italien. Denne pasta er kendt for sin unikke spiralformede og korktræsagtige form, der er håndlavet ved at rulle små stykker pasta dej på en træplade.

Trofie rulles ud i tynde strimler, hvorefter de skæres i små stykker på omkring 2-3 centimeter i længden. Herefter rulles hvert stykke mellem håndfladerne for at skabe den karakteristiske spiralform.

Denne pastatype er ideel til at absorbere saucer og er særligt populær i retter fra Ligurien, såsom den berømte pesto alla genovese. Den er også velegnet til at blive serveret med skaldyr, grøntsager eller cremede saucer. Trofie har en fast tekstur og en let konsistens, der gør den behagelig at spise.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?