0

Rugmelspaneret hel rødspætte med nye kartofler i dildsauce, rabarberkompot og salat med friske ærter og fløde/citron/ingefærdressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rugmel, Hvedemel, Mælk, Fløde, Rødspætter

Fremgangsmåde

Kompot: Skrab kornene ud af vaniljestangen, kom både stang og korn i en gryde sammen med 100 g sukker og ¼ dl vand og kog ingredienserne sammen til sukkeret er opløst. Rens rabarberne og snit dem i tynde skiver. Kom dem i sukkerlagen, giv det hele et opkog og lad kompotten køle ned.

Kartofler: Skrub kartoflerne, kog dem møre i letsaltet vand og lad dem dampe af - gem kogelagen! Smelt 3 spsk. smør i en gryde og tilsæt hvedemelet under omrøring. Tilsæt 3 dl kogelage - lidt ad gangen - under kraftig omrøring og fortsæt med mælken og ½ dl fløde. Skær kartoflerne i stykker og vend dem i saucen sammen med finthakket dild. Varm hurtigt igennem og smag til med salt og peber.

Salat: Skyl salathovedet, dryp det godt af og bræk bladene i mundrette stykker. Bælg ærterne og blancher dem i kogende vand - køl af under koldt vand for at stoppe kogningen. Snit skalotteløget helt tyndt og vend det sammen med salat og ærter. Dressing: Pisk 1½ dl fløde let skummende og pisk derefter citronsaft, fintrevet ingefær, 25 g sukker, salt og peber ind i. Smag til med sukker og citron. Hæld dressingen over salaten lige inden servering og vend hurtigt rundt.

Fisk: Krydr rugmelet med salt og peber, vend fiskene deri og lad dem hvile i 10 min. Smelt en god klat smør på panden, lad det bruse af og steg fiskene gyldne på begge sider.

Server sammen med godt groft rugbrød og smør.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?