Creme: Skyl, pluk og hak ½ bundt persille, estragon og purløg. Rør mayonnaise og cremefraiche godt sammen, vend krydderurterne i og smag til med salt og peber. Lad gerne cremen trække på køl i 20-30 min. før servering.
Salat: Kog perlebyggen mør i rigeligt letsaltet vand efter anvisning på emballagen. Pil hvidløgene og hak dem fint. Riv citronskallen i tynde strimler med et juliennejern. Varm 3 spsk. olie godt op på en pande ved middel varme og tilsæt citronskal og hvidløg. Lad det bruse af og lad hvidløget få en smule farve. Dræn imens perlebyggen og hæld den i en skål. Tag panden af varmen, rør timianbladene i og vend det straks sammen med den varme drænede perlebyg. Lad det trække mens resten tilberedes.
Rens svampene og del dem i mundrette bidder. Skræl pastinakkerne, flæk dem på langs og snit dem i ½ cm tynde skrå skiver. Damp pastinakkerne i 5 min. i letsaltet vand til de er lige netop møre. Varm lidt olie op på panden (den fra citronolien) og rist svampene gyldne med lidt salt og peber. Tilsæt pastinakkerne og rist videre til de også har taget lidt farve. Vend begge dele i bygsalaten sammen med ½ bundt finthakket persille. Smag salaten til med citronsaft, salt og peber.
Fisk: Dup fileterne tørre, del dem på langs og vend dem i et tyndt lag rugmel rørt med et godt nip salt og peber. Smelt smørret med lige dele olie på en pande og rist fileterne gyldne og møre på begge sider.
Anret salaten i store dybe tallerkner - evt. på bund af sprød grøn salat - og top med 3-4 fileter og en god skefuld creme.
Server straks med masser af groft mørkt brød til.
Kundekommentarer ()