Creme: Rør cremefraiche, mayonnaise, hakket dild, citronskal- og saft, salt og peber sammen i en skål og smag til. Lad cremen trække mens resten laves.
Torsk: Skær fisken i stykker på ca. 5 x 5 cm og dup dem tørre. Rør rugmelet med salt og peber, vend fiskestykkerne deri og bank overskydende mel af. Smelt en klat smør på panden og rist dem gyldne og møre (ca. 3 min. på hver side afhængig af tykkelse).
Blinis:
1 kg kogte kartofler
50 g smeltet smør
1½ dl piskefløde
2 tsk. bagepulver
2 tsk. kartoffelmel
8 æg
¼ tsk. revet muskatnød
Blinis: Mos de kogte kartofler godt og rør dem med de resterende ingredienser til en lind dej. Smelt smør på en pande, sæt dejen på panden i små klatter og steg dem gyldne på begge sider ved middel varme.
Server sammen med en frisk salat af agurk, rødløg, citronsaft og olivenolie samt godt groft brød.
Kommentarer og forslag til opskriften