0

Rullet fyldt rødtunge med sprød rasp og grøn bønnesalat med marinerede rødløg, fennikel og ristede mandler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Salat: Snit rødløget i fine tynde skiver - gerne på mandolinjern - og læg dem i en frysepose sammen med rødvinseddike, sukker, 2 spsk. vand og ½ tsk. salt. Ryst posen godt, tryk luften ud og slå en knude på posen. Lad løgene marinere i mindst 30 min. - men gerne natten over. Nip bønnerne og damp dem møre (med bid i) i letsaltet vand i min. 5-7 min. Læg dem straks i iskoldt vand og dup dem tørre efter afkøling. Snit bladselleri og fennikel i papirstynde skiver - igen gerne på mandolinjern - og vend fenniklen sammen med 2 spsk. citronsaft (så den ikke misfarves). Rist mandlerne gyldne i lidt olie, køl dem af og hak dem groft. Vend bønnerne sammen med fennikel, bladselleri, halvdelen af de marinerede løg, 2 spsk. lage fra løgene og 2 spsk. olie. Smag til med lage, salt og peber og anret salaten på et fladt fad. Top med de sidste marinerede løg og drys med mandler.

Fisk: Pil og hak hvidløgene helt fint. Smelt smørret ved medium varme på en pande, tilsæt hvidløgene og lad det simre sagte i 2 min. Tag 3 spsk. smør fra panden (gemmes til senere). Kom raspen på panden og rist den gylden og sprød i det resterende smør. Pluk og hak alle krydderurterne og vend 1 spsk. af dem i raspen sammen med et godt nip salt. Læg fileterne på en række, smør dem med et tyndt lag dijonnaise, riv citronskallen fint henover og drys med krydderurterne. Krydr med salt og peber og rul fileterne sammen. Læg dem i et ovnfast fad, pensl med det gemte hvidløgssmør og dæk fadet til med stanniol. Bag rullerne i en 175 grader varm ovn i 15 min. Tag stanniolen af, top med raspen og bag i yderligere 5 min. Server straks.

Server sammen med spejlæg og råstegte nye kartofler med løg.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?