Fisk: Fjern kernehuset fra 3 store tomater (gem dem til saucen) og skær tomatkødet i strimler. Krydr fileterne med salt og fordel tomatstrimlerne på fisken. Rul fileterne sammen og placer dem i et smurt ovnfast fad. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 10-12 min.
Sauce: Kernehuset fra de 3 tomater + den ekstra tomat blendes sammen med 1 dl vand. Hæld det i en gryde og tilsæt hønsefond. Kog saucen ind til 2/3. Smag til med salt og peber (og evt. ekstra fond eller tomatpuré) og jævn saucen med lidt maizena.
Svampebund: Soigner svampene og skær dem i skiver. Rist dem på en pande i lidt olie sammen med pinjekernerne og krydr til sidst med lidt salt. Rist i ca. 3-4 min. til de er gyldne og lidt sprøde.
Forårsløg: Rens forårsløgene og fjern den øverste top. Kog dem i letsaltet vand tilsat 1 spsk. olie i ca. 2-4 min. (afhængig af størrelse). Det er vigtigt, at de ikke koger for meget - der skal stadig være "bid" i forårsløgene.
Server retten sammen med ris eller små kartofler.
Kommentarer og forslag til opskriften