0
Rustik kartoffel/porresuppe med kuller
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Suppe: Løget skæres i tern og porrerne snittes fint – begge dele sauteres i en stor tykbundet gryde i lidt olivenolie til de er møre uden de tager farve. Courgetterne halveres, befries for kerner og skæres i tern på ca. 2 cm. Skær også de skrællede kartofler i tern på ca. 2 cm. Begge dele kommes i gryden sammen med de 2 ansjosfileter der er hakket fint.

Hvidvinen hældes på og reduceres til halvdelen er kogt væk - hvorefter mælk og grøntsagsfond tilsættes. Det hele simrer nu en halv times tid til kartoflerne er møre (pas på det ikke brænder på).

Nu lægges fisken, der er krydret med salt, i toppen af suppen - og simrer med i 2-3 min. under låg. Bræk fisken i mindre stykker med en grydeske og vend forsigtigt det hele rundt. Smag suppen til med salt, peber og citronsaft - og vend til sidst de fintsnittede forårsløg og finthakket persille i suppen.

Anretning: Pynt gerne suppen med lidt friske krydderurter, f.eks. dild eller bredbladet persille og server den sammen med godt brød.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?