Start med at sætte vand over til at koge æg i.
Skyl spinat, asparges og pak choy grundigt. Fjern de groveste stilke på spinaten, og snit bladene med en kniv.
Knæk bunden af aspargeserne, og skær dem ud i tynde skiver - gerne lidt på skrå.
Skær pak choy over på midten.
Når vandet koger, koger du æggene i 6 min., og kommer dem derefter over i koldt vand, så de ikke koger videre.
Rør rygeost og creme fraiche løst sammen, og smag til med lidt friskkværnet sort peber og godt med fintrevet citronskal.
Steg pak choy på skærefladen på en godt varm pande i en smule olie. Lad dem tage godt med farve i ca. 2-3 min men beholde noget bid. Ca. 2-3 min. Krydr med lidt salt.
Dræn bønnerne for vand, og kom dem op i en gryde sammen med et par dråber olivenolie. Varm dem godt igennem, og kom så spinaten op i gryden og lad den lune med blot et minut eller to. Krydr med lidt salt.
Smør en god skefuld rygeostcreme ud i bunden af en dyb tallerken. Anret bønner, spinat, pak choy og æg ovenpå.
Slut af med at drysse rå asparges over retten.
Velbekomme!
Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.
Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.
Kundekommentarer ()