Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skræl persillerødder og løg, og skyl spinaten grundigt.
Skær løgene i kvarte, og vend løg og persillerødder med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Sæt dem i ovnen på en flad bageplade, og lad grøntsagerne bage i 20-25 min.
Fjern de groveste stilke på spinaten, og hak bladene groft med en kniv.
Sæt en stor pande over ved mellem varme. Tilsæt en god klat smør eller et godt skud olivenolie.
Sautér nødder og krydderblandingen 1 - 2 min. og kom så spinaten på panden. Lad den sautere og falde sammen, imens du rører engang imellem. Smuldr osten ned i spinaten, og lad den varme med nogle minutter. Smag til med masser af limesaft, salt og friskkværnet peber.
Lun brødene i ovnen i 3-4 min.
Anret de bagte rødder og løg på en tallerken med saag'en ovenpå. Server brød til.
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Kundekommentarer ()