0
Salat af varmrøget laks med cremefraiche, ræddiker, agurk, grønne bønner, purløg og nye kartofler

Salat af varmrøget laks med cremefraiche, ræddiker, agurk, grønne bønner, purløg og nye kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.

1. Soigner og skyl alle grøntsager, salat og purløg.

2. Skrab/skrub kartofler, og kog dem i vand med salt i 12-15 min.

3. Dræn vandet fra kartoflerne, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg. Når kartoflerne er kølet lidt af, skæres de i tykke skiver.

4. Nip bønnerne, og kog dem i 5-7 minutter med en generøs klat smør og 2-3 spsk. vand under låg. Drys med lidt god flagesalt og godt med sort peber.

5. Køl bønnerne let ned.

6. Pluk salatblade i mundrette stykker.

7. Skær agurken i tern.

8. Skær purløg fint.

9. Skær tynde skiver af ræddiker (brug evt. et mandolinjern).

10. Kom salat, agurk og ræddiker i iskoldt vand i 5 minutter. Dræn vandet fra, og slyng det evt. i en salatslynge.

11. Rør sennep og citronsaft sammen, og rør det til en dressing sammen med dobbelt volumen af din bedste olivenolie.

12. Fjern skindet fra laksen og også den brune bræmme mellem laks og skind. Pluk derefter kødet i mindre stykker.

13. Vend det hele sammen, og krydr med salt og peber.

Anretning: Som vist på billedet. Riv lidt af den gule citronskal over. Dryp dressingen rundt på retten, sæt små klatter af cremefraiche ovenpå, og drys med hakket purløg.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?