Fremgang:
Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.
1. Soigner og skyl alle grøntsager, salat og dild.
2. Skrab/skrub de nye kartofler, og kog dem i vand med salt i 12-15 min.
3. Dræn vandet fra kartoflerne, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg. Når kartoflerne er kølet lidt af, skæres de i tykke skiver.
4. Knæk den nederste træede del af de grønne asparges (se video ovenover) af, og kasser disse endestykker.
5. Blancher asparges i letsaltet vand i ca. 1-2 minutter. Køl dem let ned.
6. Pluk dild og salatblade.
7. Skær tynde skiver af radiser (brug evt. et mandolinjern).
8. Kom salat, dild og radiser i iskoldt vand i 5 minutter. Dræn vandet fra, og slyng det i en salatslynge.
9. Rør en dressing af sennep og citronsaft sammen, og rør det med dobbelt volumen af din bedste olivenolie.
10. Fjern skindet og den brune bræmme i midten mellem laks og skind. Pluk derefter kødet i mindre stykker.
Anretning: Som vist på billedet. Dryp dressingen rundt på retten, sæt små klatter af rygeost ovenpå retten og pynt med masser af plukket dild.
Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.
Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.
Kundekommentarer ()