0

Salat med jomfruhummer, frugt, avokado og pinjekerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Pil jomfruhummerne og fjern tarmstrengen – frys gerne hoved, kløer og skaller og brug dem til en suppe. Smelt smørret på en pande, tilsæt hummerhalerne og sauter et øjeblik uden de tager farve. Hæld hvidvinen i, krydr med salt og peber og rør godt til vinen er kogt næsten væk – det bør ikke tage mere end 1 minuts tid. Tag panden af varmen, rør ½ bundt strimlet basilikum i og smag til med salt og peber. Lad halerne trække og køle lidt ned, mens resten klargøres.

Rens jordbærrene og skær dem i kvarte. Skær ananas- og avokadokød i tern og bræk den skyllede salat i mundrette bidder. Dressing: Pisk olie, eddike, honning, ½ tsk. dijonsennep, salt og peber sammen og smag til – evt. med mere sennep. Anret salatstykkerne på et flot fladt fad og fordel jordbær, ananas, avokado og hummerhaler dekorativt ovenpå. Dryp med dressingen, drys med pinjekerner og riv resten af basilikumbladene henover.

Server straks - bare med godt italiensk brød og smør til - eller bredbåndet pasta vendt i cremet citronsauce.

Tip: Du kan bruge mango i stedet for ananas.

Kommentarer og forslag til opskriften