Fisk: Rens og skyl fjæsingerne godt og dup dem tørre med køkkenrulle. Fordel et tykt lag salt i et fad, der lige akkurat passer til fiskene. Drys også et tykt lag salt over fiskene, så de er helt dækket. Bag fiskene ved 200°C i ca. 30 min. til saltet har taget en smule farve.
Rodfrugter: Skræl gulerødder, persillerødder (pastinakker kan også bruges) og rødbeder og del dem i grove stykker. Pil løgene og del dem i store både. Vend grøntsagerne i lidt olie, salt og peber og bag dem ved 200°C i ca. 20 min.
Sauce: Smelt smør og ansjoser sammen i en lille gryde til ansjosfileterne er helt opløst. Kom hakket persille ved og smag til med salt og peber.
Læg lidt bagte rodfrugter på midten af hver tallerken. Bank saltet af fiskene, fjern skindet og pil forsigtigt kødet fra benene. Læg det rene kød ovenpå rodfrugterne, dryp med smørsauce og anret med en citronbåd. Server straks med små kogte kartofler til.
ANSJOSER ALLE KAN LIDE
Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.
UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER
Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.
Kommentarer og forslag til opskriften