Forvarm ovnen til 200°C.
Skrub eller skræl sellerien med en kniv eller en kartoffelskræller, og skyl den grundigt.
Læg sellerien på et stort stykke sølvpapir, og krydr godt med salt. Pak sellerien godt ind i sølvpapiret, så det er helt tæt. Bag sellerien i ca. 45 min - 1 time, til sellerien er blevet helt blød.
Lad sellerien afkøle lidt, skær den i ca. 1 cm. tykke skiver, og vend med olivenolie, eddike, salt og peber.
Hvis man vil give selleriskiverne ekstra kærlighed, kan man stege dem på skæresiden på en pande.
Skær pitabrødet i grove tern. Rist ternene på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1 spsk. olivenolie pr. person, indtil de får en gylden overflade. Krydr med salt, og overfør til fedtsugende papir.
Pil løget, og hak det fint.
Skyl svampene grundigt (hvis der er jord på), og skær dem i mindre stykker.
Varm en pande op ved høj varme. Steg svampene i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil de får godt med farve.
Skru ned for varmen, og tilsæt løgene. Steg i yderligere 2 min. under omrøring.
Hæld 1/2 spsk. hvedemel pr. person i panden, og rør det godt rundt. Tilsæt creme fraiche, og rør rundt, indtil det får en cremet konsistens.
Smag til med salt, peber og balsamico.
Skyl æblet, og skær det i små tern.
Servér sellerien sammen med de cremede svampe. og top med croutoner og æble.
Kundekommentarer ()