0
Saltbagt selleri med cremede svampe og croutoner

Saltbagt selleri med cremede svampe og croutoner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Knoldselleri, Mælk, Gluten, Sulfitter, Hvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
knoldselleri
1 min.
Sellerien

Forvarm ovnen til 200°C.

Skrub eller skræl sellerien med en kniv eller en kartoffelskræller, og skyl den grundigt.

Læg sellerien på et stort stykke sølvpapir, og krydr godt med salt. Pak sellerien godt ind i sølvpapiret, så det er helt tæt. Bag sellerien i ca. 45 min - 1 time, til sellerien er blevet helt blød.

Lad sellerien afkøle lidt, skær den i ca. 1 cm. tykke skiver, og vend med olivenolie, eddike, salt og peber.

Hvis man vil give selleriskiverne ekstra kærlighed, kan man stege dem på skæresiden på en pande.

store pita / somunolivenolie, ekstra jomfru
5 min.
Croutonerne

Skær pitabrødet i grove tern. Rist ternene på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1 spsk. olivenolie pr. person, indtil de får en gylden overflade. Krydr med salt, og overfør til fedtsugende papir.

østershattechampignonsskalotteløgcreme fraiche 18%balsamico
15 min.
Svampene

Pil løget, og hak det fint. 

Skyl svampene grundigt (hvis der er jord på), og skær dem i mindre stykker.

Varm en pande op ved høj varme. Steg svampene i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil de får godt med farve.

Skru ned for varmen, og tilsæt løgene. Steg i yderligere 2 min. under omrøring.

Hæld 1/2 spsk. hvedemel pr. person i panden, og rør det godt rundt. Tilsæt creme fraiche, og rør rundt, indtil det får en cremet konsistens.

Smag til med salt, peber og balsamico.

rødt æble
40 min.
Æblet

Skyl æblet, og skær det i små tern.

45 min.
Anretning

Servér sellerien sammen med de cremede svampe. og top med croutoner og æble.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?