0
Porchetta-stegte koteletter med gnocchi og rosenkål

Porchetta-stegte koteletter med gnocchi og rosenkål

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kotelet af grisrosenkålhvidløgcitronhærvejsostPorchetta krydderi
1 min.
Klargøring

Koteletterne krydres med salt og halvdelen af porchettakrydderiet.

Osten rives fint.

Citronskrællen rives fint.

Hvidløget hakkes mellemfint.

Rosenkål deles i 2 på midten, og skylles.

kotelet af grisolie/smør
10 min.
Koteletter

Koteletterne brunes i 2-3 min. på begge sider i 50/50 olie og smør. 

Koteletterne er meget fedtfattige, så det er vigtigt, at de ikke får for lang tid på varmen. Hold koteletterne lune på en tildækket tallerken.

rosenkålhvidløgPorchetta krydderiolie/smørsalt & peber
17 min.
Rosenkål

Halvdelen af hvidløget steges i koteletpanden et minut.
Tilsæt rosenkål sammen med en smule olie, saften fra citronen og en lille bundskjuler vand. Lad kålen først dampe og derefter stege, til den er al dente. 

Krydr med citronskræl, salt, peber og et lille nip sukker, og hold kålen lun i en skål.

friske gnocchi
25 min.
Gnocchi

Gnocchi steges i smør på panden i omkring 5 min., til de er sprøde og gyldne.
Halvvejs i stegetiden tilsættes resten af hvidløget til panden, og steger med under omrøring.

30 min.
Servering

Koteletterne anrettes med kål og gnocchi på et fad.
Drys osten over til sidst.

~Velbekomme ~

 

 

 

 

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Bonusinfo

Porchetta krydderi indeholder: 

Timian, fennikelfrø, rosmarin, hvidløg, salvie, sort peber, havsalt - lige dele af hver

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?