0
Salviestegt Hopballe kylling med trofie pasta, syltet citron samt østershattesovs med parmesan

Salviestegt Hopballe kylling med trofie pasta, syltet citron samt østershattesovs med parmesan

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Mælk, Fløde

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
citron
1 min.
Syltet citron:

Skyl citronen, og skræl skrællen af med en tyndskræller eller et juliennejern i så fine strimler som muligt. Læg dem i en skål, tilsæt saften fra citronen og 1/2 tsk. fint salt, og lad det trække til senere.

østershattehvidløgskalotteløgsalviefløde 38% (piskefløde)Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlerparmigiano reggiano (Parmesan)
5 min.
Kylling, østerhatte & salviesovs:

Steg kyllingestykkerne af på en meget varm pande. Sørg for at få god stegeskorpe og bruning. Krydr med salt og peber. Riv østershatte i tynde strimler. Rist dem af på panden sammen med kyllingen, og kom finthakket skalotteløg og hvidløg i sammen med plukket og hakket salvie. Tilsæt fløde, og kog retten igennem i 1-2 min. Smag til med ca. halvdelen af parmesanen og salt og peber.

trofie
20 min.
Pasta:

Kog pastaen i 4-5 min. i godt saltet vand (den må gerne være kogt al dente). Dræn pastaen, og vend den sammen med ca. halvdelen af den syltede citronskræl. Gem resten af citronskrællen til en anden god lejlighed. Vend pastaen med kylling og svampesaucen, og smag til med salt og rigeligt friskkværnet sort peber.

25 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?