0
Satay af langefilet serveret med sataysauce og stegt pak choy

Satay af langefilet serveret med sataysauce og stegt pak choy

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen.

langefilet uden skindsaté krydderitamari/soya
2 min.
Fisk del 1:

Del fisken i mindre firkanter på ca. 2 x 2 cm. Kom fiskestykkerne i en skål, og vend dem med lidt salt, halvdelen af saté-krydderierne, halvdelen af tamarien samt lidt sukker eller honning. Lad gerne fisken trække 5-10 minutter, mens du laver sataysaucen og klargør pak choy.

peanutbuttersaté krydderikokosmælktamari/soyalime
15 min.
Sataysauce:

Kog kokosmælk, jordnøddesmør og det sidste tamari igennem et par minutter ved svag varme, mens du hele tiden rører i det. Smag saucen til med det sidste krydderimix samt salt, sukker og lidt limesaft.

pak choy
25 min.
Friteret pak choy:

Del pak choy i kvarte på langs, og blancher dem i saltet vand i 30 sekunder. Kom dem i iskoldt vand med det samme for at køle af. Dup dem tørre og krydr med lidt fint salt. Vend Pak choy i lidt kartoffelmel, maizena eller hvedemel, og friter dem i rigeligt, meget varm olie, til de er sprøde og gyldne. Lad de friterede pak choy dryppe af på køkkenrulle, og drys med fint salt.

langefilet uden skindbambus spyd
30 min.
Fisk del 2:

Kom de marinerede fiskestykker på spyd, og rist eller grill dem på pande, grill eller grillpande i 2-3 minutter på hver side. Pensl evt. med lidt af den overskydende marinade, imens spyddene steger.

lime
40 min.
Anretning:

Som vist på billedet med limebåde.

Bonusinfo

Saté krydderiblanding indeholder:
  • 20% korianderfrø
  • 15% citrongræs,
  • 10% (kaffir)lime
  • 10% løgpulver
  • 10% fennikelfrø
  • 10% spidskommen
  • 10% sort peber
  • 5% løgpulver
  • 5% hvidløgspulver
  • 5% chilipulver (bird eye).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?