0
Satay af langefilet serveret med sataysauce og stegt pak choy

Satay af langefilet serveret med sataysauce og stegt pak choy

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Lange, Jordnødder, Nødder, Soja, Sennep, Fisk, Selleri, Soya, Hvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen.

langefilet uden skindsaté krydderitamari/soya
2 min.
Fisk del 1:

Del fisken i mindre firkanter på ca. 2 x 2 cm. Kom fiskestykkerne i en skål, og vend dem med lidt salt, halvdelen af saté-krydderierne, halvdelen af tamarien samt lidt sukker eller honning. Lad gerne fisken trække 5-10 minutter, mens du laver sataysaucen og klargør pak choy.

peanutbuttersaté krydderikokosmælktamari/soyalime
15 min.
Sataysauce:

Kog kokosmælk, jordnøddesmør og det sidste tamari igennem et par minutter ved svag varme, mens du hele tiden rører i det. Smag saucen til med det sidste krydderimix samt salt, sukker og lidt limesaft.

pak choy
25 min.
Friteret pak choy:

Del pak choy i kvarte på langs, og blancher dem i saltet vand i 30 sekunder. Kom dem i iskoldt vand med det samme for at køle af. Dup dem tørre og krydr med lidt fint salt. Vend Pak choy i lidt kartoffelmel, maizena eller hvedemel, og friter dem i rigeligt, meget varm olie, til de er sprøde og gyldne. Lad de friterede pak choy dryppe af på køkkenrulle, og drys med fint salt.

langefilet uden skindbambusspyd
30 min.
Fisk del 2:

Kom de marinerede fiskestykker på spyd, og rist eller grill dem på pande, grill eller grillpande i 2-3 minutter på hver side. Pensl evt. med lidt af den overskydende marinade, imens spyddene steger.

lime
40 min.
Anretning:

Som vist på billedet med limebåde.

Bonusinfo

Saté krydderiblanding indeholder:
  • 20% korianderfrø
  • 15% citrongræs,
  • 10% (kaffir)lime
  • 10% løgpulver
  • 10% fennikelfrø
  • 10% spidskommen
  • 10% sort peber
  • 5% løgpulver
  • 5% hvidløgspulver
  • 5% chilipulver (bird eye).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?