0
Satay okse med nudler og Savoykål
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

oksestrimlersavoykålrødløghvidløggulerøddertamari/soyanudlerpeanutbutter
1 min.
Klargøring og nudler.

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, dræn og skyl hurtigt i koldt vand. Vend en smule olie ned i nudlerne for at forhindre, at de klistrer sammen.

Skyl kålen og skær stokken fra savoy kålet. 
Snit kålet i ca. 1 cm brede strimler.

Snit løget i tynde strimler og hak hvidløget mellemfint.

Skræl og snit gulerødderne i "tændstikker".

Hæld Soyasaucen og peanutsmørret i en lille skål, og tilsæt 2-5 spsk. kogende vand, bare lige nok til at peanutsmørret bliver blødt, og saucen kan røres sammen.

20 min.
Stegning og samling af retten

Brun kødet af ved meget høj varme på en stor pande, der kan rumme alle ingredienserne. Krydr med salt og peber, og hæld kødet over i en skål.

Varm panden op igen, og steg løg/hvidløg til de er møre. Hæld løgene ned til kødet.

Varm panden op igen, og steg gulerødderne. Hæld rødderne over til kødet og løgene i skålen, og steg til slut kålen ved meget høj varme, til den lige falder sammen og er sprød-mør.

Kom kød, løg og gulerødder over til kålen på panden, og smag det hele til med salt og peber.
Vend peanut-saucen ned i retten, og til sidst nudlerne.

Varm igennem, og hæld retten over på et varmt fad, eller fordel den i portionsskåle.

30 min.
Servering

Drys med hakkede peanuts og servér evt. med lidt god chilisauce til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?