0
Sauté af Hopballekylling med cremede porrer og svampe

Sauté af Hopballekylling med cremede porrer og svampe

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

brun mark-champignonporrerskalotteløghvidløgrosmarin
1 min.
Forberedelse grønt:

Skær champignons i tynde skiver. Skær porrerne i mundrette stykker. Pil og hak skalotteløg og hvidløg. Pluk og hak rosmarin (gem lidt til pynt).

Hopballe Mølle kylling, udbenet overlår
10 min.
Forberedelse kylling:

Skær kylling i tynde strimler. Kom dem i en skål, og krydr med hvidløg, rosmarin, salt og peber.

penne pasta
15 min.
Penne:

Kog pasta efter anvisning på posen.

fløde 38% (piskefløde)parmigiano reggiano (Parmesan)Hopballe Mølle kylling, udbenet overlårskalotteløgbrun mark-champignonporrer
20 min.
Sådan samler du retten:

Varm en stor pande op, kom olie på og brun kyllingen godt af. Kom svampene på og steg til de er gyldne. Kom skalotteløg på i 2-3 min. Kom porrer på og rist igennem i 2-3 min. Krydr med salt og peber. Kom fløden på, og kog igennem et par min. under låg. Tag låget af, og kog ind til saucen bliver let tyk og cremet. Riv 2/3 af parmesanen i retten, og vend den rundt sammen med den kogte pasta. Justér evt. tykkelsen på saucen med lidt af pastavandet. Smag til med salt, peber og evt. et par dråber citron, hvis du har en liggende. 

parmigiano reggiano (Parmesan)rosmarinmix salater
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Riv det sidste parmesan over, og pynt evt. med det sidste rosmarin.

Servér en lille skål med salat vendt i lidt god olivenolie og eddike til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.