0
Sauté af krondyr med jordskokkekompot, stegte pastinakker og rosenkål

Sauté af krondyr med jordskokkekompot, stegte pastinakker og rosenkål

Hovedingrediens:
Vildt
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

timianjordskokker
1 min.
Jordskokkekompot:

Tænd ovnen på 200 grader. Skræl jordskokkerne, og skyl dem grundigt. Kom dem i et lille ildfast fad sammen med plukkede timianblade (gem stænglerne), og krydr med salt. Dæk fadet, først med pergament og dernæst med tætsluttende folie. Bag i ovnen i 30-40 min., til de er helt møre. Mos jordskokkerne groft med en gaffel og en klump smør, og smag til med lidt salt.

pastinakker
10 min.
Pastinakker:

Skræl og del pastinakkerne i rustikke stykker. Kog dem i letsaltet vand i 4-5 min. - de skal stadig have bid. Vend dem med lidt god olivenolie og 1/3 af vildtkrydderierne. Bag pastinakkerne i et ildfast fad i ovnen ved 200 grader i 20-30 min.

rosenkål
20 min.
Rosenkål:

Soignér og halver rosenkål. Vend dem i lidt olivenolie, salt og peber, og steg dem sammen med pastinakkerne i ovnen de sidste 15 min. 

krondyr i ternVildt krydderifløde 38% (piskefløde)timianbredbladet persille
35 min.
Sauté af krondyr:

Krydr kødet med det sidste krydderi. Steg stykkerne i en tykbundet gryde i smør i ca. 2 min. sammen med timian stænglerne. Tilsæt fløde, og kog ind til en cremet konsistens. Det tager max 3-4 min.

NB. Fisk timianstænglerne op, og kasser dem. Vend hakket persille i, og server straks.

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vildt krydderi indeholder: 40% Timian, 20% rosmarin 10% rosa peber, 10% enebær, 10% sort peber, 10% laurbærblade