Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader. Skræl jordskokkerne, og skyl dem grundigt. Kom dem i et lille ildfast fad sammen med plukkede timianblade (gem stænglerne), og krydr med salt. Dæk fadet, først med pergament og dernæst med tætsluttende folie. Bag i ovnen i 30-40 min., til de er helt møre. Mos jordskokkerne groft med en gaffel og en klump smør, og smag til med lidt salt.
Skræl og del pastinakkerne i rustikke stykker. Kog dem i letsaltet vand i 4-5 min. - de skal stadig have bid. Vend dem med lidt god olivenolie og 1/3 af vildtkrydderierne. Bag pastinakkerne i et ildfast fad i ovnen ved 200 grader i 20-30 min.
Soignér og halver rosenkål. Vend dem i lidt olivenolie, salt og peber, og steg dem sammen med pastinakkerne i ovnen de sidste 15 min.
Krydr kødet med det sidste krydderi. Steg stykkerne i en tykbundet gryde i smør i ca. 2 min. sammen med timian stænglerne. Tilsæt fløde, og kog ind til en cremet konsistens. Det tager max 3-4 min.
NB. Fisk timianstænglerne op, og kasser dem. Vend hakket persille i, og server straks.
Som vist på billedet.
Vildt krydderi indeholder: 40% Timian, 20% rosmarin 10% rosa peber, 10% enebær, 10% sort peber, 10% laurbærblade
Kommentarer og forslag til opskriften