Suppe: Skræl kartoflerne og skær dem i fine tern. Læg dem i koldt vand og stil dem til side. Pil skalotteløg og hvidløg og hak dem groft. Skræl guleroden og skær den og sellerien i mindre bidder. Kom det hele i en foodprocessor og hak det helt fint. Varm lidt olie op i en tykbundet gryde og sauter de hakkede grøntsager med salt og peber uden de tager farve. Hæld vandet fra kartoflerne, kom ternene i gryden og sauter dem med i 4-5 min. Hæld fonden på, øg varmen og bring suppen i kog. Lad den simre i 5 min. til kartoflerne er lige knapt møre. Befri imens kålen for stok og grove yderblade, snit den i ½ cm brede strimler og skyl dem godt i koldt vand. Kom kålen i suppen og lad det simre videre i 4-5 min. til kartoflerne er helt møre og kålen mør med bid.
Persilleolie og bacon: Skær baconen i 1 cm brede stykker på tværs af skiverne. Rist dem gyldne og sprøde på en tør pande og dryp af på køkkenrulle. Pluk persillen og kom den i en foodprocessor sammen med ¾ dl olie og et nip salt og peber. Kør til en helt glat og flot grøn olie og smag til.
Fisk: Rul fileterne sammen og læg dem med lidt afstand på en bageplade. Pensl med smeltet smør, krydr med salt og peber og bag rullerne netop møre i en 175 grader varm ovn i ca. 10 min.
Servering: Hæld suppen i lave dybe tallerkner og læg fiskerullerne i midten af hver tallerken. Dryp med persilleolie og drys med bacon. Server straks sammen med lækkert groft brød og evt. en grøn salat.
Kundekommentarer ()