
Suppe: Skræl kartoflerne og skær dem i fine tern. Læg dem i koldt vand og stil dem til side. Pil skalotteløg og hvidløg og hak dem groft. Skræl guleroden og skær den og sellerien i mindre bidder. Kom det hele i en foodprocessor og hak det helt fint. Varm lidt olie op i en tykbundet gryde og sauter de hakkede grøntsager med salt og peber uden de tager farve. Hæld vandet fra kartoflerne, kom ternene i gryden og sauter dem med i 4-5 min. Hæld fonden på, øg varmen og bring suppen i kog. Lad den simre i 5 min. til kartoflerne er lige knapt møre. Befri imens kålen for stok og grove yderblade, snit den i ½ cm brede strimler og skyl dem godt i koldt vand. Kom kålen i suppen og lad det simre videre i 4-5 min. til kartoflerne er helt møre og kålen mør med bid.
Persilleolie og bacon: Skær baconen i 1 cm brede stykker på tværs af skiverne. Rist dem gyldne og sprøde på en tør pande og dryp af på køkkenrulle. Pluk persillen og kom den i en foodprocessor sammen med ¾ dl olie og et nip salt og peber. Kør til en helt glat og flot grøn olie og smag til.
Fisk: Rul fileterne sammen og læg dem med lidt afstand på en bageplade. Pensl med smeltet smør, krydr med salt og peber og bag rullerne netop møre i en 175 grader varm ovn i ca. 10 min.
Servering: Hæld suppen i lave dybe tallerkner og læg fiskerullerne i midten af hver tallerken. Dryp med persilleolie og drys med bacon. Server straks sammen med lækkert groft brød og evt. en grøn salat.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften