0
Schnitzel med romanesco-kartoffelsalat med chaat masala, ferskner, parmesan og koriander

Schnitzel med romanesco-kartoffelsalat med chaat masala, ferskner, parmesan og koriander

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Mælk

Fremgangsmåde

  1. Skyl kartoflerne rene for evt. jord. Kog dem møre i rigeligt, letsaltet vand med skrællen på. Damp dem af, og afkøl dem let. Pil dem, og skær dem i tern.
  2. Soigner kålet, og riv det groft på et rivejern ned i en skål, så du får små "gryn".
  3. Riv skallen af citronen fint, og vend den i sammen med citronsaften.
  4. Pluk koriander, hak det groft og bland det i salaten sammen med revet parmesan (gem lidt til at blande med raspen) og generøse mængder af din bedste olivenolie.
  5. Skær ferskner i både.
  6. Vend det hele sammen med de kogte kartofler, og smag til med chaat masala (du skal bruge omtrent det halve her) samt salt og peber og en lille smule honning/sukker.
  7. Krydr schnitzlerne generøst med det sidste chaat masala, salt og knust sort peber på begge sider. Vend dem først i mel, dernæst et sammenpisket æg (har du ikke et æg så brug lidt mælk eller fløde) og til sidst i rasp, der er blandet med lidt revet parmesan. Sørg for at presse raspen/parmesanen godt fast i kødet. Steg på en pande i rigeligt fedtstof. Jeg bruger halvt neutral olie og halvt smør. Steg til de er gyldne og sprøde, det tager ca. 2-3 min. på hver side.
Anretning

Som vist på billedet. Riv evt. lidt parmesan over ved bordet.

Chaat Masala bruges i mange krydrede retter i Indien og Pakistan. Chaat Masala drysses ofte på frugt, æg, toasts og salater i Indien. Gadesælgere blander typisk deres egen Chaat Masala, som så drysses på friskskåret frugt eller friske grøntsager.

Chaat Masala indeholder: Mangopulver, havsalt, kala namak, spidskommen, koriander, sumak, peber og stærk paprika.

Bonusinfo

Chaat Masala bruges i mange krydrede retter i Indien og Pakistan. Chaat Masala drysses ofte på frugt, æg, toasts og salater i Indien. Gadesælgere blander typisk deres egen Chaat Masala, som så drysses på friskskåret frugt eller friske grøntsager.

Chaat Masala indeholder: Mangopulver, havsalt, kala namak, spidskommen, koriander, sumak, peber og stærk paprika.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?