Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Kog pastaen al dente i rigeligt, godt saltet vand.
Skær zucchini i tynde skiver.
Pil og hak hvidløg og persille (gem et par blade til pynt).
Riv den gule skal, og pres saften fra citronen.
Riv parmesan fint.
Sautér zucchini af i en bredbundet gryde i smør, og krydr med salt og peber. Lige før de er møre, tilsættes ærter og hvidløg, som sauteres med i 1 min.
Vend den kogte pasta i sammen med creme fraiche, parmesan, hakket persille samt citronsaft og -skal, og varm op til det netop koger. Smag til med salt og masser af sort peber.
Rør det hakkede kød sejt med salt, og rør det derefter med 1 æg pr. pers.
Form det til små kødboller, og panér dem i mel, æg og rasp.
Steg kødbollerne i 2-3 min. i lidt neutral olie på en varm pande, til de er sprøde og gyldne.
Skru ned for blusset, og tilsæt et par små klumper smør. Lad det bruse op, og krydr igen med salt og peber.
Som vist på billedet. Pynt med persilleblade.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Sedani: Er Rigatonis mindre fætter med riller som holder på saucen.
Sedani har fået navnet fordi den ligner stilken på et bladselleri (bladselleri=sedano på italiensk)
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften