0
Lange og gnocchi i østershattesauce med Krystal Karl, estragon & syltet citron

Lange og gnocchi i østershattesauce med Krystal Karl, estragon & syltet citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
citron
1 min.
Syltet citron:

Skyl citronen, og skræl skallen af med en tyndskræller (KUN det gule - det  hvide skal IKKE bruges). Skær skallen i så fine strimler som muligt (eller brug evt. et juliennejern). Læg dem i en lille skål, tilsæt 1/2 tsk. fint salt og saften fra citronen, og lad det hele trække i en times tid.

estragonøstershatteskalotteløghvidløg
5 min.
Forberedelse:

Pil og hak skalotteløg fint. Pil og hak hvidløg fint. Skyl, pluk og skær basilikum fint. Riv pecorinoen. Skyl champignons, og skær dem i tynde skiver.

estragoncitrongnocchikrystal karlcreme fraiche 38%
10 min.
Gnocchi & svampe:
Steg de rå gnocchi på en pande i halvt smør og olivenolie. Lad gnocchi stege ved semi-hård varme i 3-4 min., til de er gyldne og lækre. Kom svampe og skalotteløg på panden sammen med det finthakkede hvidløg, og rist dem med i 2-3 min. Kom en smule af saften fra de syltede citroner på, og lad den koge næsten væk. Kom nu creme fraiche på panden, og kog den igennem. Kom det hakkede estragon på, riv 2/3 af osten i retten, og vend rundt. Smag til med salt og masser af sort peber.
filet royal af lange uden skind
20 min.
Fisk:

Del fisken i mindre portionsstykker, og steg fisken i 2-3 min. i lidt olie på en meget varm pande. Krydr med salt og peber. Skru lidt ned for blusset, og lad fisken stege videre, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken, og steg, til fisken netop er gennemvarm.

25 min.
Anretning:

Anret fisken i et fad og kom gnocchi og svampe ovenpå. Pynt med lidt estragon, og drys det sidste ost og syltet citron over.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?