
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl knoldselleri med en kartoffelskræller.
Skær selleriet i små tern. Sautér ternene i en gryde i en smule olie, til de tager farve i kanterne. Tag herefter ca. halvdelen af ternene op af gryden, og gem dem til senere.
Tilsæt currypaste, kokosmælk og samme mængde vand til gryden. Lad suppen simre under låg i 10-15 min.
Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.
Skyl bladselleri, æble og forårsløg, og snit dem i tynde strimler.
Blend suppen helt lind med en stavblender, og smag den til med limesaft, og salt eller soya.
Anret ris og knoldselleritern i en dyb tallerken. Kom den varme suppe over, og anret sprødt grønt oveni.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften