0
Selleri og kokossuppe med ris, æble og forårsløg

Selleri og kokossuppe med ris, æble og forårsløg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kokosmælkknoldsellerirød thai karrypaste
1 min.
Suppe

Skræl knoldselleri med en kartoffelskræller.

Skær selleriet i små tern. Sautér ternene i en gryde i en smule olie, til de tager farve i kanterne. Tag herefter ca. halvdelen af ternene op af gryden, og gem dem til senere.

Tilsæt currypaste, kokosmælk og samme mængde vand til gryden. Lad suppen simre under låg i 10-15 min.

ris, basmati
10 min.
Ris

Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.

bladsellerirødt æbleforårsløg
15 min.
Grønt

Skyl bladselleri, æble og forårsløg, og snit dem i tynde strimler.

lime
25 min.
Suppe

Blend suppen helt lind med en stavblender, og smag den til med limesaft, og salt eller soya.

30 min.
Anretning

Anret ris og knoldselleritern i en dyb tallerken. Kom den varme suppe over, og anret sprødt grønt oveni.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.