0
Selleritoast med svampe, boghvedekerner og citrussalat

Selleritoast med svampe, boghvedekerner og citrussalat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

knoldselleriøstershattehvide bønnerhvidløgmynte
1 min.
Forbered det grønne

Start med at skrælle selleriet og skær det i ca. 2 cm tykke skiver.

Pluk svampene ud i strimler. Snit hvidløget i tynde skiver. Dræn bønnerne for vand.

Skræl grapen. Pluk mynten ud i blade.

hvide bønnerhvidløgkasserollecreme fraiche 38%
10 min.
Varm bønnerne

Kom lidt olivenolie og hvidløg op i en kasserolle. Lun det godt igennem ved mellem varme uden at hvidløget tager farve. 2-3 min. Kom creme fraiche og bønner op i gryden og lad den koge lidt ind. Smag til med lidt salt og et godt skud groftkværnet sort peber. 

skålmynterucola
15 min.
Lav salaten

Skær grapen i skiver og derefter i mundrette bidder. Skær myntebladene i tynde strimler. Vend grape, mynte og rucola sammen i en skål med et par dråber olivenolie.

østershatteknoldselleripande
20 min.
Steg selleri og svampe

Varm en stor pande op ved mellemhøj varme. Tilsæt lidt olivenolie og steg selleriskiverne 2-3 min på begge sider til de er møre og har taget lidt farve. Krydr med lidt salt og læg dem til side.

Tilsæt lidt nyt olie til panden og steg svampene til de er møre - ca. 2-3 min. Krydr med lidt salt.

boghvede kerner
30 min.
Anretning

Anret selleriskiver på en tallerken. Giv bønnerne et sidste opkog og kom dem ovenpå på selleri. Kom svampe ovenpå igen og anret salaten ved siden af. Slut af med at drysse boghvedekerner over svampene.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?