0
Selleritoast med svampe, boghvedekerner og citrussalat

Selleritoast med svampe, boghvedekerner og citrussalat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

knoldselleriøstershattehvide bønnerhvidløgmynte
1 min.
Forbered det grønne

Start med at skrælle selleriet og skær det i ca. 2 cm tykke skiver.

Pluk svampene ud i strimler. Snit hvidløget i tynde skiver. Dræn bønnerne for vand.

Skræl grapen. Pluk mynten ud i blade.

hvide bønnerhvidløgkasserollecreme fraiche 38%
10 min.
Varm bønnerne

Kom lidt olivenolie og hvidløg op i en kasserolle. Lun det godt igennem ved mellem varme uden at hvidløget tager farve. 2-3 min. Kom creme fraiche og bønner op i gryden og lad den koge lidt ind. Smag til med lidt salt og et godt skud groftkværnet sort peber. 

skålmynterucola
15 min.
Lav salaten

Skær grapen i skiver og derefter i mundrette bidder. Skær myntebladene i tynde strimler. Vend grape, mynte og rucola sammen i en skål med et par dråber olivenolie.

østershatteknoldselleripande
20 min.
Steg selleri og svampe

Varm en stor pande op ved mellemhøj varme. Tilsæt lidt olivenolie og steg selleriskiverne 2-3 min på begge sider til de er møre og har taget lidt farve. Krydr med lidt salt og læg dem til side.

Tilsæt lidt nyt olie til panden og steg svampene til de er møre - ca. 2-3 min. Krydr med lidt salt.

boghvede kerner
30 min.
Anretning

Anret selleriskiver på en tallerken. Giv bønnerne et sidste opkog og kom dem ovenpå på selleri. Kom svampe ovenpå igen og anret salaten ved siden af. Slut af med at drysse boghvedekerner over svampene.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.