0
Sennepgratineret torsk med grønne linser, pak choy, saltet bergamotte citron og karse

Sennepgratineret torsk med grønne linser, pak choy, saltet bergamotte citron og karse

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Syltede skalotte & hvidløg: Pil skalotteløgene, del hvidløg i fed (pil dem ikke), kom begge dele i en lille kasserolle, og dæk med god olivenolie. Sæt fuldt blus på. Når det begynder at boble, skrues ned. Lad det småsimre ved svag varme (niveau 3-4) til løgene er møre, det tager ca. 20-30 min.

Grønne linser: Skyl de grønne linser i en sigte med koldt vand. Kom de skyllede linser i en gryde, og tilsæt rigeligt vand og salt og kog i 12 min. Sluk og lad dem trække i yderligere 10 min. Dræn vandet fra, kom de afdryppede linser i en skål, og krydr med salt og peber (hold dem lune).

Pak choy: Kasser evt. de yderste blade, hvis de er beskadiget, og skær bunden af kålet. Del kålet på midten og derefter i mundrette bidder. Lynrist bidderne på en stor pande i lidt meget varm olie (brug lidt af olien fra løgene). Krydr med salt og peber. Rist kålet med lidt finthakket/presset hvidløg, de hele syltede løg og hvidløgsfeddene et par minutter. Kom derefter de kogte linser og små fine tern af den saltede bergamotte-citron i (brug både skallen og indmaden af citronen). Rist igennem et par minutter og smag igen til med salt og peber. (Husk, at citronen er ret salt, så pas på med ekstra salt!)

NB. Gem den overskydende olie fra løg/hvidløg til andet brug senere, den smager skønt i dressinger eller marinader.

Fisk: Kom fisken i et ildfast fad og krydr med salt og peber. Rør lidt sennep med lidt smeltet smør. Fordel det på fisken og drys rasp over, så det dækker. Bages i en forvarmet ovn ved 185 grader i 10-12 minutter, til raspen er gylden og fisken færdig.

Anretning: Kom pak choy, linser og løg over fisken, og klip masser af karse og drys over.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?