0
Sennepsbagt lange på flødekartofler og courgetter

Sennepsbagt lange på flødekartofler og courgetter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Lange, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Sennep, Fløde, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 220 grader, varmluft.

 

grøn courgettemelede kartoflertomaterfløde 38% (piskefløde)rasp
1 min.
Flødekartofler:

Skyl og skær kartofler, courgetter og tomater i tynde skiver, enten i hånden eller på et mandolinjern og læg dem i flade rækker – ligesom når man laver flødekartofler - i en lille bradepande eller en pande med høje kanter, der kan gå i ovnen. Hæld fløden over, krydr med salt og peber.


Sæt bradepanden/panden over at koge på komfuret 5-6 minutter. Når man ”forkoger” kartoflerne på denne måde forkortes bagetiden betydeligt (Hvis man ikke har en bageform/pande, der kan sættes på komfuret, sættes fadet bare direkte i ovnen og bagetiden forlænges til 20 min.)

Drys med rasp, top med smørklatter  (gem ca. 1 spsk. rasp pr. person til fisken) og bag grøntsagerne i ovnen til kartoflerne er møre -  ca. 10-15 min. alt efter hvor effektiv din ovn er, og hvor mange du laver mad til.

TIP: Hvis overfladen efter et stykke tid bliver for mørk, eller fløden er ved at koge helt væk, dækkes fadet med stanniol den sidste del af bagetiden

 

langefilet uden skindsennep
10 min.
Fisk:

Skær fisken ud i portionsstykker, pensl med grov sennep (gem 1 tsk. til dressingen) og drys med resten af raspen. Krydr med salt og peber og dryp med olie eller læg en smørklat på hvert stykke fisk.

Læg fisken ovenpå flødekartoflerne og bag ca. 5-10 minutter til fisken lige netop begynder at være fast, og kan flages fra hinanden med en gaffel. Fisken tilbereder videre efter fadet er taget ud, så pas på ikke at give den for lang tid.

hovedsalat
20 min.
Salat:

Skyl salaten og slyng den tør. Lav en enkel dressing af 1/3 eddike til 2/3 god olivenolie, sennep og peber.
Man kan med fordel ryste dressingen sammen i en ”melryster” eller i et brugt marmeladeglas.

25 min.
Anretning

Sæt fadet på bordet og giv den grønne salat til.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?