0

Sennepspaneret rødspætte med purløgskartoffelmos, bagte rodfrugter og peberrodssauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rodfrugter: Skræl alle rodfrugterne og skær dem i ensartede grove tern. Vend dem med olie, salt og peber og bred dem ud på en bageplade. Bag dem i en 175 grader varm ovn i ca. 25 min. (til de er møre).

Kartoffelmos: Skræl kartoflerne, skær dem i grove tern og kog dem helt møre i usaltet vand. Dræn ternene og rør dem med 2 dl mælk, 2 spsk. smør, salt og peber. Klip purløgene fint, rør dem i mosen og smag til.

Sauce: Smelt 2 spsk. smør i en lille gryde og kom 2½ spsk. mel ved. Rør fiskefonden i under kraftig piskning og fortsæt med 3 dl mælk til saucen er blød og glat. Smag den til med peberrod, eddike, sukker, salt og peber.

Fisk: Smør fiskefileterne ind i senneppen og vend dem i mel krydret med salt og peber. Steg dem møre i smør og server dem straks sammen med kartoffelmos, rodfrugter, sauce og evt. en blandet grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften