0
Sennepsstegt kotelet med rösti og svampesauce (4 pers.)

Sennepsstegt kotelet med rösti og svampesauce (4 pers.)

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Sennep, Fløde

Fremgangsmåde

Rösti: Skræl og riv kartoflerne på den grove side af et rivejern - riv også skalotteløg (gem 1/3 til saucen) - kom begge dele i en skål og drys med 1 eller 2 tsk. fint salt. Vend det grundigt rundt og lad det trække i 10 min. Nu skal væden vrides fra ved at knuge håndfulde i hænderne og presse så meget vand ud som muligt. Steg små eller store rösti på en god slip let pande i neutral olie eller form til små boller og bag i ovnen på bagepapir dryppet med olie i 35-40 min. ved 180 grader til de er møre, sprøde og gyldne (de bliver bedst stegt på en pande - ovnmetoden er dog nok lidt nemmere).

Koteletter: Krydr koteletterne med salt og peber. Smør et tyndt lag Dijon på begge sider. Kom raspen i en flad tallerken og tryk koteletterne ned i raspen, så det sidder godt fast. Steg dem i 3-4 min. på begge sider på en pande i rigeligt fedtstof - jeg bruger ½ neutral olie og ½ smør.

Svampesauce: Rens og skyl svampene grundigt. Skær dem i 3-4 mm tykke skiver. Rist dem af på den pande (genbrug fedtstoffet hvis det ikke er branket!), hvor koteletterne er stegt på sammen med finthakket hvidløg og løg. Tilsæt fløde og kog igennem til saucen begynder at blive cremet. Pluk basilikum og hak det fint - vend det i saucen og smag til med salt og peber.

Anretning: Som vist på billedet.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?