0
Sesambagt kuller med ristede bønner og beurre blanc med purløg

Sesambagt kuller med ristede bønner og beurre blanc med purløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Fileterne skæres i passende portionsstykker, vendes i sesamfrø og krydres med salt og peber. Bages i ovnen i et smurt ovnfast fad i ca. 15 min. ved 180 grader.

Kartofler: Vask kartoflerne og kog dem i en gryde i letsaltet vand til de er møre.

Bønner: Bønnerne skylles og ribbes. Koges herefter i min. 5-7 min. og ristes let på en pande i lidt smør.

Beurre Blanc: Løget hakkes fint og ristes let i lidt smør i en gryde. Tilsæt hvidvinen og kog ind til 1/3, hvorefter resten af smørret tilsættes. Herefter må saucen ikke koge. Pisk i gryden til smørret er smeltet, tilsæt finthakket purløg og smag saucen til med salt og peber.

Server retten sammen med små kogte kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.