0
Sesam/miso-glaceret torsk med nudelsalat
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
torskefilet uden skindbrun misosesamfrøristet sesamolienudler
1 min.
Fisken

Start med at sætte en gryde saltet vand over at koge til nudlerne.
Når nudlerne er al dente, drænes de i en sigte, skylles hurtigt med koldt vand, og vendes med halvdelen af sesamolien.

Rør miso-pastaen sammen med 1/2-1 tsk. honning/sukker pr. person og 1 tsk. olie pr person.

Fisken skæres ud i portionsstykker, og duppes grundigt tør. Derefter lægges fiskestykkerne i et ildfast fad med bagepapir i bunden. Der skal være en smule luft mellem hvert stykke fisk.

Pensl fisken med miso-blandingen, og fordel halvdelen af sesamfrøene ovenpå. Hvis miso-blandingen er for tør til at pensle på fisken, røres den bare op med en smule vand, til den bliver lind.

Lad fisken stå og trække, mens salaten laves.

ristet sesamolienudlerhjertesalatagurk
10 min.
Salat

Agurken og salaten skylles.

Agurken skæres i ultra-tynde skiver. og vendes med 1 spsk eddike og 1 spsk sukker pr. agurk.

Salaten snittes mellemfint.

Vend nudler, agurk og salat sammen med resten af sesamolien og 1 tsk sesamfrø pr. person. Smag til med salt og peber samt evt. god chilisauce, og anret salaten i et fad.

Ovnen tændes på grill.

20 min.
Fisk

Fisken sættes ind midt i ovnen og bager i 5-10 minutter, til den er lige netop gennemstegt.
Tjek fisken jævnligt, så den ikke branker.

 

 

30 min.
Anretning

Anret nudelsalaten på et fad, læg fisken ovenpå, og hæld saften fra det ildfaste fad over.

Velbekomme ~ 

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?