
Start med at sætte en gryde saltet vand over at koge til nudlerne.
Når nudlerne er al dente, drænes de i en sigte, skylles hurtigt med koldt vand, og vendes med halvdelen af sesamolien.
Rør miso-pastaen sammen med 1/2-1 tsk. honning/sukker pr. person og 1 tsk. olie pr person.
Fisken skæres ud i portionsstykker, og duppes grundigt tør. Derefter lægges fiskestykkerne i et ildfast fad med bagepapir i bunden. Der skal være en smule luft mellem hvert stykke fisk.
Pensl fisken med miso-blandingen, og fordel halvdelen af sesamfrøene ovenpå. Hvis miso-blandingen er for tør til at pensle på fisken, røres den bare op med en smule vand, til den bliver lind.
Lad fisken stå og trække, mens salaten laves.
Agurken og salaten skylles.
Agurken skæres i ultra-tynde skiver. og vendes med 1 spsk eddike og 1 spsk sukker pr. agurk.
Salaten snittes mellemfint.
Vend nudler, agurk og salat sammen med resten af sesamolien og 1 tsk sesamfrø pr. person. Smag til med salt og peber samt evt. god chilisauce, og anret salaten i et fad.
Ovnen tændes på grill.
Fisken sættes ind midt i ovnen og bager i 5-10 minutter, til den er lige netop gennemstegt.
Tjek fisken jævnligt, så den ikke branker.
Anret nudelsalaten på et fad, læg fisken ovenpå, og hæld saften fra det ildfaste fad over.
~ Velbekomme ~
Miso
- umamibomben der kan peppe enhver ret op!
Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.
Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften