0
Sesamstegt torsk med spicy kokossalat med umoden mango og peanuts

Sesamstegt torsk med spicy kokossalat med umoden mango og peanuts

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:

Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!

Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller Jasminris efter denne metode! Tak Jesper!

kokosnød
5 min.
Sådan åbner du en kokosnød:

Kokosnøden lægges i din ene hånd, og med den tungeste og mest robuste kokkekniv/kødøkse (eller lignende genstand) du har, slår du med knivens ryg hårdt på kokosnødden, mens du drejer den rundt i hånden. Slagene skal ramme nødden på det tykkeste sted. Med blot ganske lidt øvelse får du nu to halve kokosnødder, der er delt med et forholdsvis lige snit på tværs.

Fisk nu forsigtigt kødet ud.

Fif: hold evt en skål under, så du nemt kan opsamle det skønne kokosvand der er i nødden.

limenam pla (fiskesauce)rød chilihvidløgkorianderumoden mangokokosnødpeanuts
10 min.
Spicy kokossalat med umoden mango og peanuts

Dressing:
Flæk chilipeberen på langs, fjern kernerne, og skær chilipeberen i mindre stykker. Kom chilipeber, pillet hvidløg, skyllede og hakkede korianderstilke (bladene skal bruges til salaten) og 1/2 spsk. sukker pr. person i en morter. Knus det hele til en fin pasta, og tilsæt limesaft og fishsauce. Dressingen skal være sur/sød og stærk med et spark umami fra fiskesovsen. Juster evt med mere syre/sødme! 

Salat:
Skræl mango. Skær mango, kokos i fine strimler eller bånd på et mandolinjern. Vend med dressingen og korianderblade. Hak de ristede peanuts og drys dem over til sidst.

torskefilet uden skind
30 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber på begge sider. Vend fisken i en blanding af lidt hvedemel og sesamfrø. Kom lidt neutral olie (eller kokosolie) på en varm pande, og steg til fisken er gylden og sprød. Vend fisken, og steg på den anden side i 1-2 min.

limeriskoriander
35 min.
Anretning:

Som vist på billedet! Server det sidste koriander og lime til! Server en skål kogte ris ved siden af. 

Bonusinfo

Sådan åbner du en kokosnød:

Kokosnøden lægges i din ene hånd og med den tungeste og mest robuste kokkekniv/kødøkse du har (eller lignende genstand.) slår du med knivens ryg hårdt på kokosnødden mens du drejer den rundt i hånden. Slagene skal ramme nødden på det tykkeste sted. Med blot ganske lidt øvelse får du nu to halve kokosnødder der er delt med et forholdsvis lige snit på tværs.

Fisk nu forsigtigt kødet ud! 

Fif: hold evt en skål under så du nemt kan opsamle det skønne kokosvand der er i nødden! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?