0
Sesamstegt laks chaat masala med kikærter og frisk oregano

Sesamstegt laks chaat masala med kikærter og frisk oregano

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ASC laks med skindchaat masalasesamfrø
1 min.
Laks

Tænd ovnen på 200 grader.

Marinér fisken med salt, peber og halvdelen af chaat masala-krydderiet. Vend den godt rundt, og lad den trække i 5-10 min.

Hæld derefter sesamfrø på en flad tallerken (gem en smule til senere), og pres kødsiden af fisken ned mod frøene, så de sætter sig fast.

Kom fisken i et ildfast fad, dryp den med olivenolie, og bag fisken i en 200 grader varm ovn i 10-12 min. 

rødløgchaat masalakikærteroreganoagurktomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailsesamfrø
5 min.
Kikærter, frisk oregano, agurk og tomat

Dræn vandet fra kikærterne i en sigte. Pluk og hak frisk oregano (gem lidt til pynt). Skær agurk og tomat i mindre stykker. Pil og del rødløg i både. Rist løgene på en pande, til de bliver gyldne på skærefladerne. Kom kikærter på, og rist igennem med det sidste af krydderiblandingen. Krydr med salt og peber. Er der sesamfrø til overs, kan de med fordel tilsættes nu og ristes med. Lad retten dampe lidt af, og vend derefter agurk, tomat og plukket oregano i (gem lidt til pynt). Smag til igen, denne gang også med lidt eddike og evt. mere olivenolie. 

yoghurt 3,5 %oregano
25 min.
Anretning

Som vist på billedet. Dryp yoghurt rundt omkring, og pynt med det sidste oregano.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Chaat Masala bruges i mange krydrede retter i Indien og Pakistan. Chaat Masala drysses ofte på frugt, æg, toasts og salater i Indien. Gadesælgere blander typisk deres egen Chaat Masala, som så drysses på friskskåret frugt eller friske grøntsager.

Chaat Masala indeholder: Mangopulver, havsalt, kala namak, spidskommen, koriander, sumak, peber og stærk paprika.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?