0
Shakshuka med ærter, cremet friskost og hvide bønner

Shakshuka med ærter, cremet friskost og hvide bønner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

æghvide bønnerflåede og hakkede tomaterharissapastehvidløg
1 min.
Lav shakshukaen

Snit hvidløgene fint, og dræn bønnerne for vand.

Sæt en kasserolle med vand og et skud salt over at koge til senere. 

Find en pande, der passer i størrelsen, til det antal kuverter du skal lave mad til. Tilsæt lidt olivenolie, og sautér hvidløg og bønner sammen i 1-2 min. Tilsæt så de hakkede tomater, harissapaste, ca. 1/2 dl. vand pr. kuvert og lidt salt. Lad det hele simre i 5-7 min. 

Lav en lille fordybning pr. æg i shakshukaen med en ske. Slå æggene ud i fordybningerne, og dæk panden med et stykke folie eller et låg, der passer.

Lad panden stå på laveste blus, og lad æggene pochere, til hviden er sat, og blommen stadig er smilende. Husk at krydre æggene med salt og friskkværnet peber.

ærter, frostdild
10 min.
Blancher ærterne

Kom ærterne op i det kogende vand i kasserollen, og lad dem blanchere 1-2 min., til de bliver gennemvarme. Tag dem derefter over i en sigte.

Hak dilden groft - både stilke og blade.

Kota-ost
30 min.
Anretning

Kom ærter og hakket dild over panden med shakshuka, og slut af med, at smuldre osten henover.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?