0
Shakshuka med brede bønner og sennepsvinaigrette

Shakshuka med brede bønner og sennepsvinaigrette

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Æg, Sennep, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ægflåede og hakkede tomatersorte  bønnerhvidløg
1 min.
Sauce

Start med at pille hvidløgene, og snit dem fint. Dræn de sorte bønner for vand.

Sæt en stor gryde vand med et skud salt over at koge til senere. 

Find en pande eller gryde, der passer i størrelsen, til det antal kuverter du skal lave mad til. Tilsæt lidt olivenolie, og sauter hvidløg og sorte bønner sammen et minut eller to. Tilsæt så de hakkede tomater, ca. 1/2 dl. vand pr. kuvert og lidt salt. Lad det hele simre i 5-7 min. 

Lav en lille fordybning pr. æg i shakshukaen med en ske. Slå æggene ud i fordybningerne, og dæk panden med et stykke folie eller et låg der passer.

Lad panden stå på laveste blus, og lad æggene pochere, til hviden er sat, og blommen stadig er smilende. Husk at krydre æggene med salt og friskkværnet peber.

bredbladet persilledijon sennepbønner
15 min.
Bønner

Nip stilken af bønnerne, og kog dem herefter 5-7 min. i det spilkogende vand, til de er møre med let bid.

Hak persillen fint, både stilke og blade, med en skarp kniv.

Pisk en vinaigrette af sennep, lys eddike og olivenolie. Smag til med lidt salt og friskkværnet peber.

Sigt vandet fra bønnerne, og lad dem dampe lidt af. Vend dem herefter med vinaigretten.

queso fresco fra Onsild mejeriChipotle (røget chili)
30 min.
Anretning

Anret shakshukaen på bordet, og drys små stykker af friskost, persille og den røgede chili over. Kom bønnerne på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Queso fresco er en lækker sag, som vi og Grand Fromage selv har udviklet i samarbejde med det lille landsbymejeri i Onsild i Nordjylland. Ideen blev født da vi var på udkig efter en dansk ost, der mindede om den mexicanske Oaxaca ost "queso fresco". Osten fremstilles af økologisk mælk fra køer der bl.a græsser på engdragene langs Gudenåen. Ostens oprindelse er Mexico og Sydamerika hvor den anvendes i mange retter. Osten er mild og med en fin mælkesmag, hvilket også gør den egnet til stegning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?