0
Shakshuka med kikærter og pocherede æg
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Nødder, Æg, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
flåede og hakkede tomaterkikærter i vandhvidløgharissarødløgrød peberfrugt
1 min.
Kikærter

Start med at skrælle hvidløg og rødløg. Skær rødløg i både og snit hvidløget fint. Skyl rød peber og snit dem i grove ringe.

Sæt en stor pande over ved mellem varme og tilsæt et godt skud olivenolie. Sautér rød- og hvidløg et par minutter. Tilsæt så rød peber og lad det stege lidt med. Dræn kikærterne og tilsæt dem til panden, sammen med de hakkede tomater og harissa.

Tilsæt ca. 1/2 dl vand pr kuvert og krydr med salt og friskkværnet peber. Lad det småsimre 10-15 min.

græsk yoghurt, 10%hjertesalat
15 min.
Salat

Imens shakshukaen simrer kan du plukke salaten ud i blade og skylle dem. Tynd yoghurten en smule med vand og smag den til med lidt salt.

æg2
20 min.
Æg

Lav en lille fordybning i shakshukaen med en ske. En fordybning pr æg. Slå æggene ud heri og dæk panden med et stykke folie. 

Lad panden stå på laveste blus og lad æggene pochere til hviden er sat og blommen stadig er smilende. Husk at krydre æggene med salt og friskkværnet peber.

græsk yoghurt, 10%
30 min.
Anretning

Servér shakshukaen på en tallerken med et æg til hver. Kom salaten på siden og slut af med et par skefulde yoghurt ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?