0
Sheet pan mørksej med tomater, courgetter og kikærter.  Hertil gnavemajs

Sheet pan mørksej med tomater, courgetter og kikærter. Hertil gnavemajs

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Ovnen tændes på 220 grader.
  2. Skær fisken ud i portionsstykker og drys den med salt og en smule sukker.
  3. Courgetten skæres i mundrette, rustikke stykker. Tomaterne deles i halve. Kikærterne drænes.
  4. Grøntsagerne og kikærterne hældes over på en bradepande, krydres med salt og vendes i god olivenolie. Drys urteboullionen over grøntsagerne og vend dem rundt en gang til så krydderiet fordeles jævnt. Sæt fadet 3/4 oppe i ovnen når den er blevet varm.  Bag grøntsagerne 10 minutter.
  5. Majsen koges i rigeligt saltet vand eller tilberedes i mikrovnen.
    Hvis man vælger at lave sin majs i mikroovnen gør man sådan: Den hele majs med blade og silketråde på kommes i mikroovnen og tilberedes 5-7 minutter på max.  Alt efter hvor effektiv din mikroovn er kan tiden variere mellem 4 og 9 minutter.  Du kan lave op til tre majskolber ad gangen på denne måde,- så skal de bare have længere tid.
    Lad majsen køle lidt af og skær så bunden af.  Nu kan du presse majsen ud af bladene oppefra og ned, uden at få silketrådene med.
  6. Bradepanden tages ud af ovnen. Vend rundt i grøntsagerne og læg så fisken godt ned imellem dem. 
    Læg først en skive smør og derefter en skive citron på hvert stykke fisk og sæt fadet tilbage i ovnen igen til fisken lige er blevet helt uigennemsigtig og den deler sig i saftige flager når man trykker på den. 
    Det tager, alt efter hvor effektiv din ovn er og hvor mange du laver mad til, omkring 10-15 minutter.

    Anretning:  Server fisken i fadet sammen med grøntsagerne og giv gnavemajs med smør til.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?