Kartoflerne skylles og skæres i mundrette stykker. Sæt dem over at koge i godt saltet vand i en stor stegegryde, der kan rumme alle grøntsagerne til sidst. Når kartoflerne er møre, drænes de, og gryden skylles af.
Fisken skæres i portionsstykker og saltes let på kødsiden.
Spidskålen snittes mellemfint. Du skal bruge en stor håndkuld kål pr. person.
Forårsløgene skylles, soigneres og snittes i tynde splitter på skrå. Gem lidt af den grønne del af forårsløgene til pynt.
Spinaten skylles meget grundigt, slynges tør og snittes groft.
Gulerødderne skrælles og skæres i rustikke, mundrette stykker.
Persille skylles, slynges tør, og bladene hives af stilkene. Læg evt. stilkene over i kogevandet til kartoflerne, det giver god smag :)
Kartoffelgryden sættes over varmen med en god smørklat i bunden.
Gulerødderne sauteres et par minutter, hvorefter spidskålen også kommes i gryden sammen med en lille bundskjuler vand, salt og peber.
Lad grøntsagerne stå og dampe nogle minutter under låg, til de er al dente.
Imens grøntsagerne damper, steges fisken med skindsiden nedad i en blanding af halvt smør, halvt olie på en slip-let pande. Når skindet er sprødt og gyldent, vendes fisken og "kysser" panden i 10 sekunder - så er den færdig. Krydr skindsiden med salt og peber.
Forårsløg, de kogte kartofler og spinaten vendes ned i gulerod/kålblandingen i gryden, og varmes igennem. Fløden hældes over grøntsagerne, og det hele varmes godt igennem under omrøring. Til sidst vendes persillen ned i stuvningen.
Smag til med salt og peber.
Grøntsagerne anrettes i dybe tallerkener, og fisken lægges ovenpå.
~Velbekomme ~
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()