0
Skærising med bagte tomater og ærtepuré

Skærising med bagte tomater og ærtepuré

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Bagte tomater: Snit et kryds i toppen af tomaterne og krydre med honning (gerne akacie honning), hvidløg, olie, salt og peber. Bages i ca. 1 time ved 125 g. Kan også bages i 15 min. ved 200 g. Langtidsbagning giver dog den bedste smag.

Skærising: Lav 1-2 ikke gennemgående snit i filetterne og fold dem så de har samme tykkelse over det hele. Krydres med salt og peber. Steges i olie på den ene side til de er gyldne, og færdigbages i ovnen ved 180 g. i ca. 5 min.

Ærtepuré: Hvis muligt bruges friske ærter. Ellers kan frosne ekstra fine ærter også anvendes. Giv ærterne et opkog, hæld væden fra og blend ærteren sammen med hønsefond og hvidvin. Puréen varmes og smages til med salt, peber og lidt sukker. Tip: hvidvinen kan erstattes af champagne og med en stavblender kan man få saucen til at skumme.

Server retten med nye kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften