0
Kuller med forårsløg og ærterisotto
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 180 grader.

forårsløgløgfarmhouse cheddarkullerfilet uden skind
1 min.
klargøring

Skær fisken i portionsstykker og krydr den let med salt og en smule peber. Læg den i et smurt ildfast fad og dæk til med folie. 

Løget snittes fint.

Forårsløgene soigneres og deles i den hvide del og den grønne top.
Den grønne top snittes ultra-fint, og den hvide bund skæres i skrå splitter på omkring 1/2 cm.

Osten rives fint.

Sæt en gryde med omkring 3 dl. vand pr. person over at koge.

forårsløgløggrøntsags bouillonrisottoris
10 min.
Risotto

Løget og den hvide del af forårsløget sauteres i en stegegryde eller sauterpande ved mellemvarme med smør, til de er klare.
Tilsæt risottorisene, og lad dem stege med et par minutter.

Hvis du har et glas hvidvin, tilsættes det nu, og skal koge helt væk igen.

Tilsæt boullion og derefter omkring 1 dl. af det kogende vand under rolig omrøring helst med et køkkenredskab af træ. 
Hold risottoen på mellem varme; den skal ikke bulderkoge, men bare simre konstant.

Så snart vandet er opsuget af risene, tilsættes 1 dl. kogende vand mere, og sådan fortsættes, til risottoen er cremet, og risene er al dente. Det tager omkring 15 min.

kullerfilet uden skindærter, frost
25 min.
Fisk og risotto

Fisken sættes i ovnen, og bages til den lige begynder at flage, når man stikker i den med en gaffel.

Ærterne vendes ned i risottoen, og varmes igennem.
Halvdelen af osten tilsættes til risottoen, og den smages til med salt, peber samt evt. en god smørklat.

Til allersidst vendes halvdelen af forårsløgtoppene ned i risottoen, og den anrettes i dybe tallerkener.

30 min.
Anretning

Fisken lægges ovenpå risottoen, og der toppes op med resten af osten, et drys forårsløg og et godt drej peber.  Dryp evt. med en god olivenolie til slut. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?