0
Skærising med olivenpanade på bund af selleri og gulerødder med sauce af rød peber

Skærising med olivenpanade på bund af selleri og gulerødder med sauce af rød peber

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Sauce: Begynd her. Skær peberfrugter og skalotteløg i tern og svits dem i lidt olie i en gryde i 2-3 min. Tilsæt hvidvin, hønsefond og tomatkoncentrat og lad det koge i ca. 10 min. til peberfrugter og løg er kogt ud. Blend saucen, tilsæt fløde og smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.

Panade: Bland det bløde smør med finthakkede oliven, presset hvidløg, rasp samt lidt salt og peber.

Fisk: Fold fileterne så de bliver ens i tykkelse og placer dem i et smurt ovnfast fad. Fordel panaden oven på fisken og bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min.

Bund: Skær selleri, gulerødder og rødløg i små tern på 0,5 cm. Svits dem i lidt olie på en pande i ca. 4-5 min. til de er lidt gyldne og krydr med salt og evt. lidt hakket persille eller anden krydderurt.

Server retten sammen med ris eller kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia