0

Skærising med oliven/tomatrasp, hvidvin og cremet artiskokpuré

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Sulfitter, Fløde, Mælk, Skærising

Fremgangsmåde

Puré: Trim artiskokkerne for blade og ”hår”, så kun bundene er tilbage: Brug en skarp urtekniv og start nedefra med at snitte bladene af helt inde ved roden - fortsæt til du når ind til hårene. Skær/skrab hårene af bundene og trim for rester af stok mv. Skær artiskokbundene i ½ cm tykke skiver og dryp dem med citronsaft, så de ikke bliver brune. Snit løgene i skiver og sauter dem stille og roligt i lidt olie til de er bløde og let gyldne. Tilsæt artiskokker og finthakket hvidløg og sauter videre i 5 min. Tilsæt 1½ dl vin og kog den helt ind. Rør 2 dl vand i og lad det simre til artiskokkerne er møre og vandet kogt væk. Kom det hele i en foodprocessor og kør det glat. Hæld puréen tilbage i gryden, rør fløden i og kog igennem til puréen er tæt. Smag til med salt og peber og hold den varm. Pisk smørret i lige inden servering.

Fisk: Kom soltørrede tomater og rasp i en foodprocessor og kør det til en ensartet konsistens. Bred det ud på et stykke bagepapir og lad det tørre i 20 min. Lav et kryds i hver tomat, blancher dem 1 min. i kogende vand og træk skindet af. Fjern stilk og kerner og skær tomatkødet i små fine tern. Hak olivenerne i omtrent samme størrelse. Lav et rids henover midten på hver filet og fold fileterne sammen hoved mod hale. Læg dem dekorativt i et passende størrelse ovnfast fad – ikke for tæt - og krydr let med salt og peber. Rør tomatrasp, tomatkød, oliven, lidt salt og peber sammen og fordel det oven på fiskene. Hæld 1½ dl vin ved og sæt fadet i en 210 grader varm ovn i 10-12 min.

Server sammen med Spaghetti Aglio e Olio (simpel ret med spaghetti vendt i hvidløg og god olivenolie), en sprød grøn salat og godt brød.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?