0
Skærising med rustik baba ganoush og peberfrugtsauce

Skærising med rustik baba ganoush og peberfrugtsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Kog risene efter anvisning på posen.
  2. Pluk og hak persille.
  3. Skær frugtkødet fra peberfrugterne og skær det i rustikke stykker.
  4. Sauter peberfrugtstykkerne af i en gryde sammen med rigeligt god olivenolie, hakket hvidløg (brug det halve her) samt salt og peber. Dæk med et låg og lad det simre ved svag varme i 10-15 minutter. 
  5. Når peberfrugterne er møre uden at de har taget farve tilsættes lidt god lys eddike (sherry eller hvidvinseddike er godt!) og det koges ind til de er fordampet.
  6. Blend de møre peberfrugter til en tyk sauce. Hvis saucen er for tyk, spæd op med lidt vand eller god olivenolie. 
  7. Smag til med salt og peber. 
  8. Skær aubergine i tern af ca. 1 x 1 cm – rist dem af på en pande med rigeligt god olivenolie til de er lyst gyldne og HELT møre - det tager ca. 15 minutter!
  9. Tilsæt hakket hvidløg (brug det sidste her) sammen med krydderiblanding og rist igennem et par minutter.
  10. Kom auberginer i en skål og vend med tahin og persille. Smag til med salt og peber – konsistensen skal være som en grov kompot.
  11. Krydr fiskefileterne med salt og peber og vend dem i lidt rug eller hvedemel. Steg dem på en medium varm pande i godt med smør og olivenolie. Fiskene steges primært på den ene side i ca. 2 min. til de er pænt gyldne - vend fiskene og steg videre mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken - fortsæt drypstegningen i 1-2 minutter. Krydr igen med lidt salt og peber.
Anretning

Som vist – pynt evt med lidt persille.

Skagenfoods Baba ganoush krydderi indeholder: 25% sesamfrø, 25% spidskommen, 25% korianderfrø, 10% sorte peberkorn, 10% hvidløgspulver, 5% røget sød paprika.

 

Bonusinfo

Baba ganoush er en klassiker i hele Mellemøsten. Bagte, mosede auberginer, som smager guddommeligt som tilbehør til alt fra grillet kød til dampet fisk!

Skagenfoods Baba ganoush krydderi indeholder: 25% sesamfrø, 25% spidskommen, 25% korianderfrø, 10% sorte peberkorn, 10% hvidløgspulver, 5% røget sød paprika

Hvad med også at prøve?

Friske danske MSC blåmuslinger

Den smager nemlig himmelsk! Blåmuslingen er også kendt som havets kartoffel - fordi den findes i rigelige mængder, er billig og kan anvendes til alverdens gastronomiske lækkerier. Muslinger er skønne på alle tider af året. Om det er i en suppe med masser af rodfrugter, eller om de er tilberedt på grillen, er de en skøn smagsoplevelse.

79 kr.
Se mere

Riesling, Mosbacher Trocken

Tysk kvalitets riesling der er lækker, frisk og med smagen fyldt med citrus, grapefrugt og med et strejf af fersken og ananas.

504 kr.
Se mere

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?