Skærising:
Krydr fileterne med salt og peber og fold dem sammen så de er ens i tykkelse. (Lav 2 ikke gennemgående snit i fileten og fold stykkerne sammen).
Placer stykkerne i et smurt ildfast fad og bag fisken i ca. 8-10 min. ved 200 g.
Sauté af rodfrugter:
Rist pinjekernerne gyldne. Skær glaskål, gulerødder, løg og peber i tern. Svist dem på en varm pande i lidt god olie i 3-5 min. indtil de er "al dente". Krydr med salt og peber.
Skyl hjertesalaten og skær den i mindre stykker. Vend salaten i den næsten færdig rodfrugtsauté og lad den blot svitse med i 1 min. indtil den falder lidt sammen. Tilsæt lidt mere god olie - evt. hasselnøddeolie. Tilsidst tilsættes de ristede pinjekerner.
Persilleolie:
Blend 1 dl god olivenolie, med 1 lille fed hvidløg, masser at bredbladet persille, salt og peber. Dan en cirkel af persilleolien på tallerkenen.
Server små råstegte kartofler til retten.
Kommentarer og forslag til opskriften