0

Skærisingruller i fillopakker med flødeost og bacon, rødbedesalat og krydderurtecreme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Salat: Skrub rødbederne og kog dem møre i letsaltet vand, 45-55 min. afhængig af størrelsen. Gnid skindet af og skær kødet i små ensartede tern. Pisk olie, balsamico, salt og peber sammen og smag til. Vend dressingen i rødbedeternene, anret i en skål og drys med de hakkede nødder.

Krydderurtecreme: Bland creme fraiche, hakkede krydderurter, salt og peber godt og lad cremen trække min. 10 min. på køl. Smag til inden servering.

Fisk: Skær baconen i tynde strimler på tværs af skiverne, rist dem sprøde på panden og dryp godt af på køkkenrulle. Rør flødeosten med peberrod, afkølet bacon og peber. Dup fiskefileterne tørre, krydr med lidt salt og peber og rul dem sammen. Del fillodejen i 4 bunker af hver 4 ark og lav én fiskepakke ad gangen; pensl et ark dej med smeltet smør og læg et nyt ark ovenpå – fortsæt til alle 4 ark er brugt. Læg ¼ af fiskerullerne på midten af fillodejen og læg ¼ af flødeostblandingen ovenpå. Saml hjørnerne op om fisken og sno pakken rundt om sig selv, til den er godt lukket – fastgør evt. med lidt kødsnor, hvis den ikke vil forblive lukket. Gentag med de resterende tre pakker og sæt dem i et lille ildfast fad. Dryp med lidt smeltet smør og bag pakkerne gyldne og sprøde ved 225°C i ca. 15 min. Pensl gerne med lidt smør undervejs.

Server fiskepakkerne med rødbedesalat, krydderurtecreme og små kogte kartofler til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia