
Mojo: Pil 6 fed hvidløg og fjern ribber og kerner fra chilien. Hak hvidløg og chili groft. Knus spidskommen i en morter og tilsæt hvidløg og chili samt lidt groft salt. Knus videre til det er en blød cremet pasta. Tilsæt paprika og vineddike, rør godt og kom olien i lidt ad gangen - mens der stadig moses og knuses godt. Juster konsistensen med vand og smag til med salt og peber.
Kartofler: Skrub kartoflerne godt og kom dem i en gryde med de 125 g salt og hæld vand i til kartoflerne er dækket. Kog til kartoflerne er møre, hæld vandet fra og sæt gryden tilbage over blusset. Ryst gryden til kartoflerne er "tørre" og der er dannes en tynd hvid saltskal på kartoflerne. Anret på et fad og dryp mojo´en over.
Rejer: Pil 2 fed hvidløg og skær dem i tynde skiver. Pluk persillen og hak den fint. Varm 3 spsk. olie godt op i en sauterpande og sauter hvidløget i 15 sek. Tilsæt rejerne, krydr med peber og lidt salt og vend godt rundt i 3-4 min. (til rejerne er varme). Vend den hakkede persille i og server straks.
Server sammen med citronbåde, en stor skål sprød grøn salat og godt brød.
Rejer fås i utallige versioner, men de absolut bedste er dem, der koges på havet umiddelbart efter fangsten.
Vores lækre søkogte Gourmet Rejer er fanget i den danske del af Skagerrak lige nord for Skagen, derefter kogt på havet og bragt til dig i løbet af få dage. En delikatesse i verdensklasse.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften