Mojo: Pil 6 fed hvidløg og fjern ribber og kerner fra chilien. Hak hvidløg og chili groft. Knus spidskommen i en morter og tilsæt hvidløg og chili samt lidt groft salt. Knus videre til det er en blød cremet pasta. Tilsæt paprika og vineddike, rør godt og kom olien i lidt ad gangen - mens der stadig moses og knuses godt. Juster konsistensen med vand og smag til med salt og peber.
Kartofler: Skrub kartoflerne godt og kom dem i en gryde med de 125 g salt og hæld vand i til kartoflerne er dækket. Kog til kartoflerne er møre, hæld vandet fra og sæt gryden tilbage over blusset. Ryst gryden til kartoflerne er "tørre" og der er dannes en tynd hvid saltskal på kartoflerne. Anret på et fad og dryp mojo´en over.
Rejer: Pil 2 fed hvidløg og skær dem i tynde skiver. Pluk persillen og hak den fint. Varm 3 spsk. olie godt op i en sauterpande og sauter hvidløget i 15 sek. Tilsæt rejerne, krydr med peber og lidt salt og vend godt rundt i 3-4 min. (til rejerne er varme). Vend den hakkede persille i og server straks.
Server sammen med citronbåde, en stor skål sprød grøn salat og godt brød.
Rejer fås i utallige versioner, men de absolut bedste er dem, der koges på havet umiddelbart efter fangsten.
Vores lækre søkogte Gourmet Rejer er fanget i den danske del af Skagerrak lige nord for Skagen, derefter kogt på havet og bragt til dig i løbet af få dage. En delikatesse i verdensklasse.
Kommentarer og forslag til opskriften