0
Skagen laks med sauce Hollandaise, stegte grønne asparges med Krystal Karl og kartofler vendt med ramsløgssmør

Skagen laks med sauce Hollandaise, stegte grønne asparges med Krystal Karl og kartofler vendt med ramsløgssmør

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflerramsløgssmør
1 min.
Nye kartofler vendt med ramsløgssmør

Kog kartoflerne i godt saltet vand, til de er møre. Lad dem dampe godt af i et dørslag. Vend kartoflerne med salt, peber og halvdelen af ramsløgssmørret.

sauce hollandaise
10 min.
Sauce hollandaise

Denne hollandaise kan spises kold direkte fra køleskabet, ved stuetemperatur eller let lunet. Bemærk, at det er en ægte sauce, som dermed ikke må varmes op til mere end omtrent 60-65 grader. Bliver den varmere, vil den skille, så vær forsigtig. Kom glasset, med løsnet låg på, i en gryde/kasserolle af passende størrelse med koldt vand, og tænd for varmen på ca. 1/2 blus. Når vandet netop koger, slukkes der for blusset. Lad derefter glasset med saucen blive i vandet i mindst 5 min., gerne længere. Skru låget fast igen, og ryst glasset et par gange undervejs.

laks - skagen salmon, ASC
15 min.
Laks

Krydr laksen (se video ovenover) med salt på begge sider. Steg den på skindsiden i neutral olie på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt i forhold til, hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere den med et let "rødt" og saftigt indre.

grønne asparges
25 min.
Stegte grønne asparges

Kasser den nederste 1/5 af de grønne asparges (se video ovenover) og skræl evt. den tilbageværende nederste halvdel. Steg dem på en pande i lidt olivenolie eller smør. Krydr med salt og peber. De skal typisk stege 1-2 minutter på hver side - da de gerne må have lidt bid. 

ramsløgssmørkrystal karl
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet - riv ost over de stegte asparges og kom det sidste ramsløgssmør over kartoflerne. 

Bonusinfo

- Stærk, dansk & velsmagende

Vi er glade og super-stolte over at være udvalgt som en af de allerførste til at sælge den nye unikke og bæredygtigt opdrættede laks fra Skagen Salmon. Laksene har hele deres levetid levet i et landbaseret anlæg i Skagen hvor de har svømmet i modstrøm, præcis som de vilde laks gør det. Det har gjort laksen stærk, givet kødet en fast struktur og en intramuskulær fedtmarmorering der gør den super saftig og velsmagende. Derudover har laksen et generelt meget lavere fedtindhold end traditionelt opdrættede laks.

Den bæredygtige opdrætsmetode er ASC certificeret (opdrætsfiskenes pendant til MSC)

"Skagen Salmons laks smager simpelthen skide godt! Smag, struktur og saftighed er jo som vildlaks" Siger Huskokken Jacob begejstret! 

Bonusinfo

Hollandaise sauce - med rigtig smør og æg

Vores huskok Jacob fortæller: Da jeg serverede denne færdiglavede hollandaise til en kokkekollega forleden, var hans umiddelbare udbrud: "SATANS OGSÅ"! Nu har vi kokke ikke længere dét es i ærmet, lige at kunne piske en hurtig "hollænder" for at imponere gæsterne. For nu kan du selv varme den op og servere den ægte vare baseret på gode økologiske æg og godt smør. Saucen er skabt som den SUBLIME emulsion mellem økologiske æggeblommer og det gode danske øko-smør, balanceret af en god og stringent syre fra vineddike, der strammer op. Den perfekte ledsager til fisk eller asparges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?