Ris: Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med ½ tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (på varmeinterval 2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter, og slå dem derefter løse med en gaffel.
Kødboller: Rør kødet sejt med salt. Krydr med finthakket eller revet løg samt sort peber og rør med 1 helt æg pr. 300 g kød. Rør nu med 1-2 spsk. hvedemel og ½-1 dl (sød)mælk, igen pr. 300 g kød. Smag evt. på farsen, eller steg en lille prøvedelle og smag på den. Juster evt. smagen med salt og peber. Sæt en kasserolle over at koge med ½ liter vand og 1 tsk. salt pr. 300 g kød. Pocher små kødboller på størrelse med en bordtennisbold i vandet i 6-8 minutter.
Karrysauce: Smelt 50 g smør i en kasserolle, og kom karry i. Rist igennem ved medium varme i et minuts tid, tilsæt 2 spsk. hvedemel, og bag igennem. Kom vandet fra de pocherede boller ved, og kog igennem et par minutter, mens du hele tiden pisker. Tilsæt kokosmælk og kog igennem. Smag karrysaucen til med salt, sukker og peber. Kom kødbollerne tilbage i saucen, og bring det hele tilbage til kogepunktet. Server.
Ristede cashewnødder: Kom nødderne i et ildfast fad. Rist dem i 6-8 minutter ved 180 grader i en forvarmet ovn, eller rist dem gyldne på en pande. Hak dem derefter groft og drys med lidt fint salt.
Æble-gulerodssalat: Skræl gulerødder, og riv dem og æblerne på den grove side af et rivejern. Eller skær begge dele i julienne på et mandolinjern. Pres limesaft og lidt fintrevet skal over, og smag til med salt, lidt rørsukker og peber. Vend med halvdelen af de ristede cashewnødder.
Anretning: Som vist på billedet, drysset med de sidste cashewnødder.
Mere om Indisk mild Karry: Vi har blandet nelliker, kanel og ingefær i denne karry for at give en mild og sød styrke. Prøv den indiske karry, hvis du har små børn, der har det lidt svært med alt for krydret mad.
Indisk mild karry indeholder: Koriander, spidskommen, sennep, sort peber, bukkehornsfrø, karryblade, Chili, ingefær,m gurkemeje, kanel og nelliker.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kundekommentarer ()